Google endrer algoritmen


Google og andre søkemotorer gjør små endringer hele tiden, deres mål er å sikre at når du søker etter noe så får du så gode treff som overhode mulig.

Disse små justeringene skjer kontinuerlig og merkes sjeldent, men et par ganger årlig gjøres større endringer som ofte kan merkes på plasseringen i søkeresultatene.

En slik justering ble nylig utført og vi ser at noen nettsider er påvirket av dette. Noen nettsider har falt noen hakk, mens andre har fått en liten «boost» og er nå ansett som mer relevante.

Google sin algoritme er selvfølgelig en stor hemmelighet, ellers hadde jo alle gjort det bra i søk. Men vi vet at Google verdsetter kvalitet og relevans svært høyt. Vi må derfor alltid holde oss oppdatert på hva som til enhver tid gir god kvalitet på nett. Dette endrer seg også stadig.

Smarthjem utfordrer Google

Økt popularitet av smarthjem har sannsynligvis påvirkning på endringene som skjer. Du kan nå ha en dialog med teknologien, du bare sier hva du trenger og teknologien finner beste løsning og gir det til deg.

Dette utfordrer søkemotorenes måte å finne informasjon. De er avhengige av at informasjonen er godt kategorisert. Selger du et produkt eller tjeneste må Google enkelt kunne se hva du selger, at du selger det og hvordan bestille det. Dette er ingen selvfølge på et nettsted.

Er endringer bra?

Teknologien løper avsted, man må være på for å følge med. Hvis du tenker deg 10 år tilbake tipper vi du har endret måten å gjøre kjøp og søke etter informasjon. Forhåpentlig til det bedre.

Har du lyst å få en status på hvordan nettsiden din gjør det i dag og om det er noe som kan gjøres bedre. Tar vi gjerne en prat.